fbpx

Betcom Digital

Türkiye İnfluencer Ajansı. Affiliate Programına Ajans Kaydınızı Bizimle Yapın.

  1. ANASAYFA
  2. Influencer Marketing
  3. Türkiye İnfluencer Ajansı. Affiliate Programına Ajans Kaydınızı Bizimle Yapın.

İnfluencer Ajans Kaydınızı Tamamlayın/Trendyol

Affiliate Marketing, işlem başına maliyeti baz alır ve markanın ürün veya hizmetinin tanıtımını Influencer, blogger, vlogger gibi kendi network ağına sahip olan kişiler üzerinden yaptırıp, bu kişilerin tanıtımlarını satışa çevirebilmesini istemektedir. Komisyon bazlı bir marketing çalışmasıdır. Markalar ürün veya hizmetlerinin kendi kâr marjına göre, satış ortaklığı yaptığı kişiler ile komisyon karşılığında iş birliği yapar.

Trendyol Influencer Satış Ortaklığı

Trendyol’un Instagram’da takipçi sayısı yüksek kişiler için oluşturduğu satış ortaklığı sistemi affiliate marketing örneğidir.  Trendyol affiliate partner özelliğiyle influencerlar ile iş birliği sağlıyor. Trendyol, affiliate partnerleri adına özel linkler oluşturarak Instagram story özelliğinde bağlantı linki ekleyerek paylaşmalarını istiyor.  Influencer’ın kendi network ağındaki takipçileri böylelikle Trendyol için potansiyel müşteri özelliği taşıyor. Takipçiler linkteki ürünleri satın aldığında satın alınan ürünler için Trendyol tarafından influencera komisyon veriliyor.

Trendyol İnfluencer Affiliate (Satış Ortaklığı) Programına Başvuru Yapmak İsteyen İnfluencerlar İçin Hazırladığımız Makalemiz Adım Adım Sizi Yönlendirecektir:

Trendyol Affiliate Sistemi Nasıl Çalışır ?
  • Trendyoldan satış ortaklığı geliri elde edebilmek için, İnstagram, Youtube, Facebook, Tik-tok, Twitch, ve Twitter kanallarında paylaşım yapılabilir.
  • Seçeceğiniz ürünlere ait affiliate marketing linklerini Trendyol uygulaması üzerinden kendiniz oluşturabilirsiniz. Trendyol linkini hikayenizde paylaşarak sizin linkinizden yapılan alışveriş olduğunda komisyon kazanabilirsiniz. 
Trendyol Affiliate Programında Yer Almanın Ön Koşulları
  • Instagram’da takipçi sayınız 10.000 üzerinde (tamamen organik) olmalıdır.
  • Takipçi ve etkileşimlerinizin (beğeni, yorum, izlenme vs.) organik olmayan yollarla edinilmemesi, tamamen organik olması gerekir.
  • Her influencer kazancı fatura edebileceği bir şirket/ajans ile çalışmalıdır ve aktif ürün satışı yapılan bir hesap olmamalıdır.

Trendyol Affiliate Programının Detayları Nelerdir ?

  • İnstagram, Youtube, Facebook, Tik-tok, Twitch, ve Twitter kanallarında paylaşım yapabilirsiniz.
  • Linkinizi trendyol uygulaması üzerinden kendiniz oluşturabilirsiniz.
  • Bir ay önceki cironuza göre belirlenen baremlerde Trendyolmilla ya da Trendyol Man hediye çeki tanımlanır. Hediye çeki sadece bu markalar için kullanılır, diğer markalarda kullanılamaz.
  • Bir ay önceki cironuza göre belirlenen baremlerde Trendyolmilla ya da Trendyol Man hediye çeki tanımlanır. Hediye çeki sadece bu markalar için kullanılır, diğer markalarda kullanılamaz.
  • Paylaşımlarınızdan elde ettiğiniz sonuçları her gün mail adresinize rapor olarak iletilecektir.
  • Paylaşımların içeriğine siz karar veriyorsunuz. Her influencer takipçilerinin ne istediğini ve ürün grubunu dikkate alarak  paylaşım yapabilir.
  • Link vereceğiniz ürünlerde marka kısıtlaması yoktur. Her ürünün linkini paylaşabilirsiniz.
  • Paylaşmış olduğunuz linke tıkladıktan sonra trednyola gelen kullanıcılar, başka bir influencer linkine tıklamadığı ya da uygulamayı kapatmadığı sürece Trendyol bunu 1 gün boyunca takip ediyor, linkten o an alışveriş yapılmasa bile, 24 saat içerisinde yapacağı tüm alışverişler influencerın kazancına yansıyacaktır.
  • Ürünlerin linkleri oluşturulurken kullanılan UTM yapısı ile, linklerden gelen tüm hareketler takip edilerek, bu şekilde cironuz hesaplanıyor. 
  • Ürünlerin satış ortaklığı komisyonları ürün kategorileri arasında farklılık göstermektedir. Elektronik kategorisinde ürünlerin komisyonu %2, bunun dışındaki tüm kategorilerde komisyon oranı %15 tir. Paylaşılan linki tıklayarak trendyola gelen müşteri, linki paylaşılan ürünün dışında başka bir ürün ya da ürünler satın alırsa, influencer bu ürünlerin satışından %5 komisyon alır.
  • İnfluencerların alacakları komisyon oranı hiçbir koşulda değişiklik göstermemektedir. Tüm influencerlar aynı komisyon oranı üzerinden kazanç elde eder.
  • Trendyola influencer başvurusu yaptıktan sonra trendyolun bunu onaylaması beklenmelidir. Onaylanmadığı takdirde herhangi bir komisyon alamazsınız.
  • İnfluencer başvurusu yapıldıktan sonra bilgilerinizin doğruluğu göz önünde bulundurularak  başvurunuzun onaylanma süresi maksimum 1 haftadır.
  • Günlük olarak iletilen raporlarınız ayın başından, raporun gönderim tarihine kadar elde edilen ciro, komisyon, paylaşımların başarısının kategori bazlı analizi, en çok sattırılan ürünler gibi bilgileri içermektedir.
  • Başvuru süreci onaylandıktan sonra raporların nasıl okunacağına dair bilgiler tarafınızla paylaşılmaktadır. 
  • Başvuru ve onay aşamalarında belirtilen cari üzerinden fatura kesilebilmesi için her ayın sonunda fatura edilmesi gereken tutar tarafınıza mail ile bildirilir. Firmanız ya da ajansınız tarafından kesilen fatura Trendyola iletildikten sonra, bilgilerde ve tutarda herhangi bir sorun olmadığı durumda 30 gün içerisinde ödemeniz gerçekleşir.
  • İleteceğiniz firma bilgileri size ait olmak zorunda değildir. Başvuru esnasında ileteceğiniz firma, kendi adınıza ya da ajansınıza ait şirket bilgileri olabilir.
  • Trendyol influencer programı sadece yasal fatura kesebilen influencerlar ile ya da fatura düzenleyebilecek ajanslarla çalışan influencerlar ile yürütülür. Gider pusulası karşılığı ödeme yapılmaz.
  • Faturanızı nasıl keseceğinize dair bilgi verilecektir. Eğer bir trendyol influencer ajansıyla çalışıyorsanız, ajansınız bu süreçleri sorunsuzca sizin adınıza üstlenecektir.
  • Bir ajans ile çalışıyor ve bu ajansı değiştirmek istiyorsanız, yeni başvurduğunuz ajans bu konuda tüm çalışmaları yapacaktır.
  • Önceden faturanızı kendi firmanız üzerinden kesiyor ve artık firmanızı kapatmak istiyorsanız, yeni çalışacağınız bu konuda sizi yönlendirecektir.

İnfluencerlar TrendyolAffiliate Programı’dan Ne Kadar Kazanıyor?

İnfluencerların Trendyol Affiliate Programı’ndan kazançları kitlesine göre değişkenlik göstermektedir. Yukarıda Trendyol Affiliate program detaylarında bahsetmiş olduğumuz üzere komisyon oranları ürün kategorilerine göre değişkenlik göstermektedir. Bu anlamda kazanç oranları influencerın takipçi kitlesi, hikaye görüntülenme sayısına ve bu doğrultudaki satış oranına göre belirlenmektedir. 50.000 TL’de kazanmanız mümkün, 100 TL’de.

Trendyol İnfluencer Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Yukarıda anlattığımız üzere programda yer almanın ön koşullarını eğer sağlıyorsanız bundan sonra yapmanız gereken adımlar şu şekildedir:

1.Adım: Trendyol Affiliate Başvuru Formunu Doldurma

-Trendyol Affiliate Başvuru formunu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurun.

Trendyol İnfluencer Affiliate (Satış Ortaklığı) Programına başvuru formuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.trendyol.com/influencerbasvuru

-Başvuru formunu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurun.

-Başvuruda sizden iletişim bilgilerinizi, instagram hesap bilgilerinizi, beden bilgilerinizi, hangi kategorilerde paylaşım yapmayı tercih ettiğinizi, daha önce başka bir marka ile infuencer işbirliğinizin olup olmadığını belirtmeniz istenecektir. 

-Başvuru Formunun en altında “Kişisel verilerin korunması koşullarını okudum ve kabul ediyorum.” seçeneğini işaretleyin.

-Eğer avukat, mühendis, mimar, mali müşavir, turizm rehberi gibi e-serbest meslek makbuzu sahibi bir fikir sanat erbabı değilseniz, “E-Serbest Meslek Makbuzu Mükellefiyim.” seçeneğini boş bırakın.

-“Başvuruyu Tamamla” butonunu tıklayın.

2.Adım: Onay Süreci:

Takipçi kitlenizin, beğenilerinizin, izlenmelerinizin organik olup olmadığı ve kabul edildiğiniz takdirde size 2 hafta içinde mail yoluyla dönüş yapılmaktadır. 2 hafta içinde dönüş olmazsa başvurunuzun kabul edilmediğini varsayabilirsiniz. Programa kabul edilmeniz durumunda başvurunuzun onaylandığına dair bir email alacaksınız. Bu mailde “Başvuruyu Tamamla” seçeneğini seçerek başvurunuza devam etmelisiniz.

3.Adım: Belgelerin Yüklenmesi:

  • Belge Yönetimi sayfasından Trendyol Affiliate Sistemi’nin istediği belgeleri tamamlayıp yüklemeniz gerekiyor. Belgeleri tarayıp bilgisayara yükleyeceksiniz. PDF, Word dosyalarında kabul ediyor sistem.

Sözleşme de tamamladıysak sıra fatura kesme işlemlerinde eğer kendi faturanızı kesecekseniz ki bunun için en düşük maliyetli olan şahıs şirketi kurmanız gerekir. Bunun için aylık yaklaşık 1300 TL sabit gideri gözden çıkarmalısınız. Bu yolu seçerseniz “Belge Yönetimi” sayfasındaki “kendi faturamı keseceğim” seçeneğini seçip şirketinizin bilgilerini (Şirket ismi, adresi, vergi numarası vb girmelisiniz. Çoğu kişi başlangıç aşamasında bu yöntemi tercih etmemektedir. Çünkü aylık ne kadar kazanabileceğiniz henüz belli değilken aylık böyle bir masrafı ve yine yaklaşık 2000 TL tutan şirket kurulum masrafına katlanmanız pek de mantıklı gözükmemektedir. Bunun yerine çok daha hızlı ve kolay bir seçenek vardır. O da bir ajansla çalışmak.

Ajansla çalışabilmek için öncelikle bir ajans bulmanız gerekli. Trendyol Belge Yönetimi sayfasından “ajansla çalışıyorum” seçeneğini tıkladıktan sonra Trendyol’a kayıtlı olan ajansların listesi gözükmekte. 

Siz bu sözleşmeyi imzalayıp taratmalı ve son olarak Belge Yönetimi sayfasından çalıştığınız ajansı seçip sözleşmeyi de yükleyip Trendyol’a göndermelisiniz. Artık işlemler tamam linklerini yayınlamaya başlayabilirsiniz.

HEMEN ARA
× İletişime geç